Servicii

Prelucrarea pieilor

Compania prelucrează piei finite din achiziții de piei brute, prelucrate în tăbăcarii cu care colaborează până în faza de wet-blue. Cele două tipuri de piei pe care MANUFACTURA MĂGURA le prelucrează sunt din wet-blue și crust.

• pieile wet-blue sunt piei tăbăcite ude, numele acestora provenind de la nuanța albăstrie pe care o dobândesc după tratarea cu crom
• pielile crust sunt piei prelucrate, vopsite sau nevopsite, care necesită operații de finisare

Prelucrări pentru terți

MANUFACTURA MĂGURA prelucrează diverse sortimente de piei folosind materia primă a clienților (doar persoane juridice). Folosim aceleași tehnologii de prelucrare pe care le aplicăm producției proprii, fapt ce garantează niște produse finite de o calitate superioară.

Puteți vedea aici tipurile de piei pe care le putem obține folosind materia primă pe care dumneavoastră o furnizați.

Cantitatea minimă de materie primă pe care o acceptăm pentru prelucrare este de 100 mp.

În funcție de cantitate și de numărul de comenzi deja existent, putem livra produse finite într-un anumit număr de zile lucrătoare. Pentru a obține o estimare cât mai apropiată de realitate, completați formularul de mai jos sau contactați-ne folosind formularul de contact.

Finisări din Crust

Pieile Crust sunt cele prelucrate, vopsite sau nevopsite, care necesită operațiuni suplimentare de finisare. Finisările aplicate de MANUFACTURA MĂGURA sunt de o calitate superioară, fapt care se reflectă și în produsele finite ale colaboratorilor noștri.

Ce este o piele Crust?

O piele crust este o piele prelucrată primar, tăbăcită pentru a-i conferi rezistență în timp și utilitate ca și materie primă pentru alte produse. În acest punct, prelucrarea nu este definitivă, ea putând fi supusă unor operațiuni de colorare, șlefuire etc.

De ce finisări poate beneficia o piele Crust? 

Pielea crust poate fi ștoluită, valcuită, șlefuită, vopsită sau călcată.

Prelucrare din Wet Blue

Se referă la finisări umede și uscate aplicate pe piei wet-blue.

Tehnica tăbăcitului cu crom, inventată în 1858, presupune tăbăcirea folosind sulfatul de crom și alte săruri de crom. Pielea astfel tăbăcită este mai suplă și mai pliabilă decât cea tăbăcită vegetal, nepierzându-și forma sau decolorându-se la contactul cu apa, la fel de drastic precum cea tăbăcită vegetal. O gamă mai largă de culori poate fi obținută folosind această tehnică de tăbăcire.

Alte servicii

Pentru confecționerii de încălțăminte și producătorii de piele oferim servicii de consultanță tehnologică și audit tehnologic

Consultanța oferită de specialiștii MANUFACTURA MĂGURA are ca scop optimizarea proceselor de fabricație, alegerea corectă a materiilor prime și intermediare, dar și suport pentru modernizarea tehnologiei folosite.